Gürsel Tekin, Umut Ceylan'ın ailesini ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir'in Karabağlar ilçesinde parkta oyun oynarken nereden geldiği belli oymayan kör kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba Ufuk Ceylan ve anne Gülhan Ceylan'a, Allah'tan sabır dileyen Tekin, silahsızlanmaya karşı elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Türkiye'de koşulların, devletin imkanlarının, olanaklarının genişlediğini, bir an önce silahı ateşleyen kişinin bulunmasını umut ettiklerini belirten Tekin, "Parkın etrafında mobesenin olmaması mümkün değil. Mobeseler ile bu faili meçhul olarak kaymayacak. Umut yavrumuz belki Türkiye'de bir şeylere vesile olacaktır. İnşallah Umut vesile olur umut olur. Bundan sonra hiçbir anne baba gözyaşı dökmez." dedi.

BU KADAR SİLAH BULUNDURAN ÜLKE YOK

Dünyanın hiçbir ülkesine Türkiye kadar ruhsatlı ve ruhsatsız silah bulunduran ülke bulunmadığına dikkat çeken Tekin, "Biliyorsunuz AB'ye baktığımız zaman kabul edilemeyecek sorunlarla karşı karşıyayız. Keşke olmasaydı, ama her halde Umut bir vesile olacaktır. İnşallah keşkeleri ortadan kaldıracak bir vesile olacak. Partim ve milletvekili olarak üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu. Nereden geldiği belli olmayan kurşunun sahibinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Tekin, Umut'un vücudundan çıkan mermi çekirdeğinin ruhsatlı silahı olan kişiye satılması halinde şahsın kısa zamanda ortaya çıkacağını kaydetti.

TÜRKİYE'Yİ SİLAHSIZLANDIRALIM

Türkiye'yi el birliği ile silahsızlandıralım çağrısında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bu kadar silahı olan, magandası olan başka bir ülke yok. Maçlarda, düğünlerde, sevinçlerimizde de maalesef acıları yaşatıyoruz. Sevinçlerimizde de acıların yaşanmaması için hukuki sisteme bağlı olması gerekiyor. Silah taşımanın caydırıcılığı yüksek olması gerekiyor. Önüne gelenin silah almaması gerekiyor. Silah denilince hepimiz nefret ediyoruz. Benim 15 yıldır ruhsatlı silahım var ancak daha bir gün taşımadım. İnşallah taşıtmaya ihtiyaç duymayız. Bu bir vesile olacak, ciddi bir yasal zemine oturması lazım. Aksi halde önümüzdeki süreçte başka acılarla karşı karşıya gelmiş olacağız. En önemlisi bu düzenlenenin yeniden ele alınması gerekiyor. Umut yavrumuz buna vesile olacaktır."

ACILI BABADAN CEZALAR ARTIRILSIN ÖNERİSİ

Umut Ceylan'ın babası Ufuk Ceylan, evini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin'den silahsızlanmaya karşı cezaların arttırılması için yardım istedi. Çocuklarının hayatını kaybettiğini ve geri gelmeyeceğini bildiklerini ifade eden acılı baba Ceylan, "Oğlumuz gitti, geri dönüşü yok. Tek isteğimiz başka Umutların ölmemesi için caydırıcı önlemlerin alınması. Bunun için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Silahsızlanmaya karşı bir şey olursa diye küçük notlar aldım. 6 yaşındaki sarı saçlı mavi gözlü evladımı hem ben hem devletimiz koruyamadı. Parkta oynamanın bedelini en ağır şekilde ödedi. Yaşamdaki tüm umudunu kaybetmiş bir baba olarak konuşuyorum. Evlat acımızı paylaştığınız için teşekkür ederim." dedi.

Ruhsatsız silah taşıma ve bulundurmanın cezai sınırın yükseltilmesini isteyen ve hapis cezalarının para cezalarına çevrilmemesi gerektiğini vurgulayan Ceylan, bunlarla ilgili kanuni düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Baba Ceylan, "Böylelikle ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak ciddi risk haline getirilmelidir. Ruhsatsız silah sadece ve sadece suç işlemek amacıyla edinilir anlayışı yerleştirilmesi. Silah ve mermilerle ilgili dijital arşiv oluşturulması ve usulsüz kullanım için caydırıcılık kazanılmalı. Resmi görevli de olsa alkollü olarak silah taşıyanların ruhsatları iptal edilmeli." şeklindeki önerilerini sıraladı. Tekin, babanın hazırladığı önerileri alarak Meclis'te gündeme getireceğini belirtti. Baba Ceylan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun evlerini ziyaret etmesinden memnun olacaklarını da sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, anne Gülhan Ceylan'a sarılarak başsağlığında bulunup sabır diledi. Tekin, acılı anne Ceylan'dan, umudunu yitirmemesini istedi. Anne Gülhan Ceylan da, "Oğlumun 6 yaşındaki bedeni büyük işler başaracak. İnşallah bu işe vesile olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber